Home » 5 x highlights van Sri Lanka

5 x highlights van Sri Lanka

by Gustavo
Bezoek de leeuwenrots - Sigiriya Rots
Bezoek de leeuwenrots - Sigiriya Rots

Bezoek de leeuwenrots – Sigiriya Rots

Ga je binnenkort op vakantie, maar weet je nog niet waar naar toe? Dan hebben wij dé tip voor 2018: Sri Lanka. Sri Lanka is namelijk de bestemming voor liefhebbers van natuur, cultuur, warme temperaturen en tropische stranden. Sri Lanka is een mooi eiland in de Indische oceaan en is gelegen ten zuiden van India. Sri Lanka heeft ongeveer de grootte van Nederland en België samen, waardoor alle hoogtepunten vrij dichtbij liggen. Zo reis je gemakkelijk van de stad naar bergen en zit je voor je het weet in een nationaal park of op het strand. Hierdoor krijg je een super afwisselde vakantie met vele leuke hoogtepunten. De absolute hoogtepunten van Sri Lanka zijn de uitstekende mogelijkheden om wildlife te spotten. De dieren in Sri Lanka zijn dan ook enorm talrijk en komen over het hele eiland voor. Zo is er altijd wel een natuurpark in de buurt om dieren in het wild te zien. Naast de dieren zijn er meer hoogtepunten. Wij hebben dé 5 hoogtepunten van Sri Lanka op een rij gezet:

1. Nederlandse VOC Forten

Ook wanneer je een grote fan bent van geschiedenis dan zit je in Sri Lanka op de juiste plek. Voordat de Engelsen de macht hadden en nadat de Portugezen verdreven waren had Nederland de macht in Sri Lanka. Er werd dan ook tijdens de gouden eeuw erg veel handel gedreven vanuit Sri Lanka naar nederland. Op de dag van vandaag is dit in Sri Lanka. De stad Galle in het zuiden van Sri Lanka is hiervoor de meest bekende bestemming. Hier is namelijk een groot Nederlands fort te vinden met verdedigingswerken en leuke straatjes die ondanks de tsunami nog steeds goed intact zijn gebleven. Wil je naast Galle nog meer Nederlandse overblijfselen zien in Sri Lanka? Bezoek dan ook de plaatsen Negombo met het Nederlandsche kanaal, het fort in de plaats Jaffna, het fort op het eiland Delft, het Nederlandse fort en kerk in Kalpitiya, Matara Fort in Matara en Fort Frederick in Trincomalee. Tijdens een georganiseerde rondreis door Sri Lanka zijn er altijd wel meerdere forten te bezoeken.

Nederlandse VOC Forten

Nederlandse VOC Forten

2. Bezoek de leeuwenrots – Sigiriya Rots

Een van de meest bekende plaatsjes van Sri Lanka is misschien wel de foto’s met de Sigiriya Rots op de achtergrond. De Sigiriya Rots, oftwel de leeuwenrots, is een rots nabij Dambulla en werd vroeger bewoond door de koning van Sri Lanka. Op de rots was namelijk een paleis gebouwd met een heuze trap richting de top. Vanaf de rots heb je een bijzonder mooi uitzicht over de omgeving dat vooral erg groen is, maar ook voor een deel uit waternetwerken bestaat met mooie tuinen. De klim kan voor sommige best pittig zijn maar het uitzicht vanaf de rots mag je eigenlijk niet missen.

Bezoek de leeuwenrots - Sigiriya Rots

Bezoek de leeuwenrots – Sigiriya Rots

3. Treinreis Kandy – Ella

Vanuit de stad Kandy is het mogelijk om een trein te pakken naar Ella. Deze treinreis wordt als een van de mooiste treinreizen ter wereld gezien en is dan ook een absolute hoogtepunt. De trein neemt je mee langs groene valleien, theeplantages, jungle, bergdorpjes en tal van mooie vergezichten. Er zijn plaatsen die van te voren te reserveren zijn als zijn die erg snel volgeboekt. Ook kun je vroeg in de ochtend naar het station gaan, een kaartje kopen en hopen dat je op een gegeven moment een zitplaats krijgt. De gehele treinreis duurt namelijk iets van 7 uur. Het stuk van Nuwara Eliya naar Ella wordt gezien als het mooiste stuk van de reis. Wanneer je Ella bent aangekomen is het een goed idee om enkele nachten in Ella te verblijven. De temperaturen zijn hier het hele jaar door heerlijk, de sfeer is erg ontspannen en de vergezichten zijn adembenemend mooi.

Treinreis Kandy - Ella

Treinreis Kandy – Ella

4. Wildlifesafari’s in Sri Lanka

Als je een wildlife-vakantie gaat plannen dan denk je al snel aan landen als Kenia, Tanzania of Zuid-Afrika. Dit zijn natuurlijk uitstekende bestemmingen, maar de meeste reizen naar landen in Afrika zijn erg prijzig. Sri Lanka is wat dat betreft een stuk voordeliger en heeft misschien wel net zo goede mogelijkheden. Zo is de kans groot in Sri Lanka om tijdens een wildlife-safari meerdere olifanten, luipaarden, mongoeste en Aziatische beren spotten. Voor luipaarden heb je als nog een beetje geluk nodig maar Sri Lanka behoord zeker tot de top als het gaat om de beste plek om luipaarden in het wild te zien. Tijdens een wildlife-safari rij je in een echte jeep en met een gids en zie je de bijzonderste vogelsoorten, buffels eb vele andere diersoorten.

Wildlifesafari’s in Sri Lanka

Wildlifesafari’s in Sri Lanka

5. Walvissen en dolfijnen in Sri Lanka

De meeste natuurliefhebbers zullen het wel weten, maar voor veel mensen is het ook een onbekend verhaal. Sri Lanka is misschien wel de beste bestemming ter wereld om blauwe vinvissen te zien zwemmen. De blauwe vinvis is de grootste zoogdier ter wereld en kan wel 33 meter lang worden. De blauwe vinvis wordt maar op weinig plaatsen gezien aangezien ze vrij zeldzaam zijn en meestal ver uit de kust blijven. Sri Lanka is een van de bestemmingen waar deze walvis wel dichtbij de kust komt en is te spotten vanaf een boot met ervaren gidsen. Vanuit meerdere kustplaatsen worden walvissen excursies aangeboden. Ook heb je kans op het spotten van verschillende soorten dolfijnen.

Walvissen en dolfijnen in Sri Lanka

Walvissen en dolfijnen in Sri Lanka

You may also like