Home » 5 tips voor een onvergetelijke vakantie op Ameland

5 tips voor een onvergetelijke vakantie op Ameland

by Scott
Onvergetelijke vakantie op Ameland tips

Een eiland met een prachtige natuur en dicht bij huis. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Nou, Ameland is zo’n eiland. De Waddeneilanden worden nog wel eens vergeten als vakantiebestemming, terwijl je maar 45 minuten op de boot zit en een kleine autorit hoeft te maken (ligt eraan waar in Nederland je woont). Wanneer je nog niet overtuigd bent om een vakantiehuisje op Ameland te boeken, ben je dat zeker wel na het lezen van de volgende 5 tips voor een onvergetelijke vakantie!

#1. Begin sportief en beklim de Bornrif

De Bornrif is een 55 meter hoge vuurtoren die niet meer in gebruik is. De 236 treden die je naar boven brengen zorgen voor een prachtig uitzicht over Ameland en omgeving. Daarnaast is er op elke verdieping ook een expositie of vertellen oude vuurtorenwachters hun verhaal via schermen. Bijna het hele jaar is de vuurtoren te bezoeken en je hoeft je bezoek niet te reserveren!

#2. Maak een strandwandeling

Ook een sportieve activiteit is het maken van een strandwandeling. Het strand is maar liefst 27 kilometer lang! En naast zand en zee vind je er ook prachtige uitgestrekte duingebieden met hier en daar een strandpaviljoen (in totaal 4) waar je kunt uitrusten met een hapje en een drankje. Daarnaast is het strand ook goed voor andere activiteiten zoals zonnen, schelpen zoeken, vliegeren of gewoon heerlijk luieren.

#3. Paardeneiland Ameland

Ameland is echt een paardeneiland. Dit betekent dat je in bijna elk dorp wel een rijstal weet te vinden. Wanneer je een beetje ervaring heb met paardrijden is een buitenrit ook zeker aan te raden! Tijdens deze ritten galoppeer je niet alleen over het strand, maar rijd je ook tussen de duingebieden rond. Ga je met je zoon of dochter naar Ameland die fan is van de film Penny’s Shadow? Deze film is opgenomen op Ameland en de filmset is te bezoeken!

#4. Zeehonden spotten

De twee uur durende zeehondentocht is het zeker waard als je op het eiland bent! Je geniet van het prachtige uitzicht op zee en krijg meer informatie over het waddengebied. Daarnaast is een zeehondentocht natuurlijk niet compleet zonder zeehonden. Deze krijg je zeker in grote aantallen te zien wanneer jullie naar het Robbeneiland tussen Terschelling en Ameland varen.

#5. Voor de waterratten onder ons

Ameland is een watersporteiland. Zo zijn er veel  surfers te vinden, door het brede strand, de wind en de golven die varieën van 1 tot 5 meter. Maar ook wanneer je liefhebber bent van windsurfen of kitesurfen ben je op Ameland aan het juiste adres!

Nu ben je vast wel overtuigd om een bezoekje te brengen naar Ameland. Want naast deze 5 tips heeft het eiland nog veel meer. Voor jong en oud is het een top-eiland. Of je nou met je geliefde, vrienden of familie er een weekend of week op uit gaat, op Ameland gaan jullie een hele tijd tegemoet!

You may also like