Home » 5 handige tips voor het internet op vakantie

5 handige tips voor het internet op vakantie

by Gustavo

Vandaag de dag wil iedereen verbonden blijven met anderen. Natuurlijk wil je op vakantie vooral genieten en niet te veel met het internet bezig zijn. Toch is het wel van belang dat je in ieder geval toegang hebt. Zo kun je altijd anderen bereiken, dingen opzoeken, gebruik maken van navigatie, en allerlei andere toepassingen. Daarom lees je in dit artikel vijf handige tips voor internetten op vakantie.

1. Een persoonlijke internetverbinding

Vooral in het buitenland is het van belang om voor een veilige verbinding te kiezen. Dit is mogelijk met je eigen, persoonlijke internetverbinding. Dit komt meestal neer op je eigen simkaart, bijvoorbeeld via prepaid of via een mobiel abonnement. Deze zijn veiliger, en bovendien ook sneller dan openbaar beschikbare netwerken. 

2. Kies liever niet voor openbare WiFi netwerken

In tegenstelling tot persoonlijke verbindingen, zijn openbare WiFi netwerken juist, zoals de naam al doet vermoeden, ‘openbaar’. Iedereen kan hier verbinding mee maken. Allereerst zorgt dit ervoor dat de verbinding trager is, en dit van invloed is op je internetsnelheid. Daarnaast zijn openbare netwerken over het algemeen onveilig en gevoeliger. Verder kun je niet altijd afhankelijk zijn van openbare WiFi netwerken, omdat deze niet overal beschikbaar zijn. Al met al is een persoonlijke verbinding dus een betere keuze.

3. Let op je dataverbruik

Het is mogelijk dat je in het buitenland hogere tarieven betaalt voor internetten buiten je bundel. Vooral wanneer je een mobiel abonnement hebt, is het daarom belangrijk om goed op je dataverbruik te letten. Ga voor de zekerheid niet over je bundel heen. Bij sommige providers is het mogelijk om een plafond in te stellen, wat dan ook aangeraden is. 

4. Een data only simkaart voor rondreizen

Ga je tijdens je vakantie meerdere landen bezoeken? Of ben je op zoek naar een specifieke internet oplossing voor je vakantieland? Dan kun je in veel gevallen het beste kiezen voor een data simkaart. Dit zijn simkaarten waar je alleen mee kunt internetten. 

Mocht je hier interesse in hebben, kun je de data simkaarten van prepaidsimkaart.net bekijken. Afhankelijk van het land waar je heen gaat bestaan er verschillende geschikte simkaarten met specifieke dekkingslanden.

5. Eenvoudig internetten met een MiFi router

Met een MiFi router heb je direct internet op meerdere apparaten (op de meeste MiFi routers kun je zeker al tien apparaten aansluiten), waardoor je een alles-in-1 oplossing hebt voor internet in het buitenland. Ideaal voor op de camping, maar ook wanneer je met meerderen op reis gaat en betrouwbaar en snel internet wilt via een persoonlijke verbinding.

You may also like