Home » 4 dingen waar je op moet letten voor je op vakantie gaat

4 dingen waar je op moet letten voor je op vakantie gaat

by Gustavo
4 dingen waar je op moet letten voor je op vakantie gaat

Om te genieten van een zorgeloze vakantie, zijn er een aantal zaken die je voor vertrek kunt regelen. Met de juiste vakantie voorbereiding kun jij het leven thuis even helemaal loslaten. Wie zorgt er bijvoorbeeld voor de planten en de post als je weg bent? En wat wil jij allemaal doen tijdens je vakantie? Dit zijn 4 dingen waar je op moet letten voordat je op reis gaat.

Maak een ‘to-do list’

Een groot deel van de vakantiepret bestaat uit de voorpret. Maak van tevoren een lijst met dingen die jij graag wilt doen en zien op jouw vakantiebestemming of op weg ernaartoe. Je hoeft niet je hele vakantie voor te bereiden, maar het is wel leuk om uit te kijken naar een bepaald museum, of te weten bij welk strandje jij absoluut een duik wilt nemen.

 

Maak je auto vakantieklaar

Ga je met de auto op vakantie? Dan is het verstandig om je auto op een aantal punten te controleren voordat je vertrekt. Hierdoor verklein je de kans op pech in het buitenland en ga jij met een gerust gevoel op pad. Check belangrijke auto onderdelen, zoals de airco, de verlichting, de remmen en het oliepeil. Zo rijd jij met een gerust hart je vakantie tegemoet. 

Regel je geldzaken

Een vakantie kost geld. Check daarom voordat je vertrekt of er genoeg geld op je rekening staat. Bedenk ook of je cash in de valuta van het land mee wilt nemen. Heb je nog geen creditcard? Op vakantie kan een creditcard erg handig zijn. Sommige hotels en autoverhuurbedrijven accepteren namelijk alleen creditcards. Als je met je eigen auto op vakantie gaat en van plan bent te gaan kamperen, is het waarschijnlijk niet nodig om een creditcard mee te nemen. Vergeet ook niet om je pinpas zo in te stellen dat je in andere werelddelen kunt pinnen als je buiten Europa op reis gaat. Dit kun je in de meeste gevallen eenvoudig regelen op de website van je bank.

Laat je huis netjes achter

Of je nu op stedentrip gaat of pas over een maand weer thuiskomt, het is altijd prettig thuiskomen in een schoon en opgeruimd huis. Haal voor vertrek de stofzuiger door je huis, geef alle planten water, maak je koelkast leeg en doe een laatste wasje. Hebben je planten veel verzorging nodig? Vraag dan iemand in je omgeving om je planten te verzorgen tijdens je vakantie.

Met deze tips hopen we dat jij met een lekker leeg hoofd op vakantie gaat. Veel plezier met je vakantie voorbereiding en geniet van je vakantie!

You may also like