Home » 3 verkoelende locaties in het zuiden van Nederland

3 verkoelende locaties in het zuiden van Nederland

by Gustavo
grotten van valkenburg

Zelden was het in Nederland zo lang zo warm, met een gemiddelde van boven de dertig graden is het dus al heel lang tropisch. Nu de corona er voor heeft gezorgd dat vele intercontinentale vluchten niet doorgaan vieren de meeste Nederlanders hun vakantie dus gewoon in eigen land. En daar is eigenlijk helemaal niets mis mee natuurlijk. Want ons eigen landje kent vele wonderschone plekken. Plekken waar je je door de schoonheid bijna in het buitenland waant.

We zochten een paar unieke plekken voor je op waarvan er ook vele uitermate geschikt zijn om de verkoeling te zoeken. Met de verkoeling bedoelen we dan niet alleen in de vorm van water maar ook in de vorm van schaduw in de bossen of grotten.

Vakantie in Gelderland: De waterval van Loenen

Niet te verwarren met Loenen aan de Vecht – wat overigens ook een prachtig plaatsje is zelfs – is Loenen een dorp die ligt aan de rand van de Veluwe in de Nederlandse provincie Gelderland. De plaats is een uitgestrekt dorp tussen Apeldoorn en Arnhem ligt. Vooral de laatste, Arnhem zouden wij aanbevelen als je in Loenen verblijft. Het is heerlijk vertoeven in de verkoelende bossen aldaar. Ook de Veluwe heeft natuurlijk zijn charme. Maar het meest verkwikkende is misschien nog wel de Loenense waterval, met zijn verval van 15 meter is het de grootste van Nederland.

Vakantie in Limburg: De grotten van Valkenburg

Je kunt bijna geen koelere ruimte vinden dan die van een diepe grot. In de Limburgse stad Valkenburg ligt de grootste mergelgrot van ons land. De temperatuur in de grot ligt gemiddeld rond de 12 graden. Heerlijk koel dus. We raden je dus vooral aan om een trui mee te nemen. Met een gids kun je deze grotten dus bezoeken. Dit kan te voet, maar ook via een treintje mocht je iets minder goed ter been zijn. 

Je zult je verbazen over mooie beeldhouwkunst en muurschilderingen die je hier aantreft. Wanneer je met een gezin afreist naar de mergelgrotten dan kunnen we je Mergelrijk adviseren. Mergelrijk is een toeristische  attractie die gericht is op educatie. Zo tref je er historische verhalen aan en prachtige mergel- en zandsculpturen. Heel erg leuk om kinderen te bezoeken, zeker als je beseft dat de zandtovenaar daar regelmatig zijn kunsten vertoond. Wat nog mooier is je kunt naar Mergelrijk met korting als je de NapPas gebruikt. 

Vakantie in Brabant: De stadsparken van Eindhoven

Wist je dat Eindhoven een van de groenste steden van Nederland is. Het stikt er van de parken in en rondom de stad. In veel van die parken kun je heerlijk in de shaduw vertoeven. Dus als je richting Brabant en/of Eindhoven gaat tijdens je vakantie dan raden we je vooral aan om je plaid en picknickmand mee te nemen. Breng een bezoek aan het Stadswandelpark, Philips de Jonghpark of de Karpendonkse Plas.Het leuke is dat er ook veel kindvriendelijke parken te vinden zijn. Wat dacht je van het Henri Dunantpark met zijn kabelbaan en mini skate-park, of Philips Fruittuin waar je een pannenkoekenhuis en proeftuin kunt vinden. Er worden ook veel leuke speurtochten georganiseerd. Genoeg te doen dus.

Zoals je ziet, is er ook in het zuiden genoeg verkoeling te vinden. Op plekken waar je in eerste instantie misschien niet zo snel aan zou denken. Vakantie in eigen land is zo gek nog niet.

You may also like