Home » 3 vakantietips voor reis naar Indonesië

3 vakantietips voor reis naar Indonesië

by Gustavo
3 vakantietips voor reis naar Indonesie

De zomermaanden zijn alweer aangebroken in Nederland. Dit betekent dat veel mensen al zijn vertrokken of bijna gaan vertrekken naar hun favoriete vakantieplekken wereldwijd. Misschien ga je wel met je kids naar een camping in Frankrijk, geniet je van het lekkere weer in Spanje of Italië of blijf je in eigen land en vermaak je je met weekendjes weg? Behalve deze vakanties, is het ook een keer gaaf om eens wat verder weg te gaan, naar Indonesië bijvoorbeeld. We geven je hier wat tips en tricks om van een vakantie in Indonesië je allerbeste vakantie ooit te maken!

Bali: een highlight an sich

Het bezoeken van het eiland Bali is echt een must-see wanneer je op vakantie gaat naar Indonesië. Je vindt hier natuurlijk de allermooiste stranden en een aantal barretjes waar je lekker kunt genieten van een drankje ’s avonds. Verder is Bali minder druk dan het zuiden van Indonesië. Je kunt hierdoor rustig genieten van je vakantie omringend door prachtige natuur. Tips die je vakantie helemaal top maken, zijn: het huren van een scooter, bezoeken van de prachtige watervallen en fietsen in Ubud.

Rinjani beklimmen: avontuur door de natuur

Een misschien wat minder bekend hoogtepunt, maar wel één die er uitspringt in onder andere de reisverhalen van Ik wil Reizen, is het beklimmen van de Rinjani vulkaan. Deze vulkaan is de op één na hoogste vulkaan van Indonesië en biedt een onwijs onvergetelijke tocht aan ongerepte natuur. Toch is de tocht niet voor iedereen weggelegd. Er is namelijk geen bereik en de hoogteverschillen zijn enorm. Wanneer je dus het vulkaanlandschap graag een keer wilt bewonderen, kun je dit beter doen wanneer je al gewend bent aan de hoogtes en bijvoorbeeld voor een langere tijd naar Indonesië gaat. Desondanks bevelen we het zeker aan! Het is een unieke kans om de natuur eens te ervaren in een heel ander perspectief.

Sumatra: trekkings door regenwouden

Sumatra is één van de grootste eilanden ter wereld. Het eiland is vooral bedekt door tropisch regenwoud waardoor je hier prachtige trekkings kunt maken. Verder is een kenmerk van Sumatra de Orang-oetang. In het Noorden van dit eiland kun je de beesten nog aanschouwen tijdens een overnachting in de jungle of bij Bukit Lawang. Hiervandaan kun je enkele tochten maken door het Gunung Leuser National Park en de Orang-oetang aanschouwen.

You may also like