Home » 3 tips voor een stedentrip naar Lissabon

3 tips voor een stedentrip naar Lissabon

by Gustavo
Dé hotspots

Nostalgische cafés, de mooiste uitzichten en leuke winkeltjes: Lissabon is de perfecte bestemming voor je volgende citytrip. Het is een stad vol contrasten. Zo stap je het ene moment in een historische tram en stap je even later uit bij een hypermodern winkelcentrum. Je kunt er met gemak een aantal dagen verblijven zonder te vervelen. Dankzij het milde klimaat in de Portugese hoofdstad is het ook nog eens een ideale bestemming om te bezoeken tijdens de herfst of winter. Waar wacht je nog op? 

Overnachten in Lissabon

Voordat je met het vliegtuig naar Lissabon vertrekt, is het verstandig om een slaapplek te regelen. Er zijn onwijs veel hotels te vinden in de Portugese hoofdstad. Zoek je een leuk hotel midden in het centrum? Of wil je graag in een iets rustigere buurt verblijven? Er zijn verschillende mogelijkheden. Iedere wijk in Lissabon heeft zo zijn eigen identiteit. Het kan soms nogal lastig zijn om het juiste hotel te vinden. Aan de hand van het budget en de plaats waar je wilt overnachten zijn er verschillende opties. Kies bijvoorbeeld voor een luxe hotel met alles erop of eraan of ga voor een rustieke Bed & Breakfast als je een iets kleiner budget hebt. 

Overnachten in Lissabon

Dé hotspots

Als je een hotel in Lissabon hebt gevonden, kun je beginnen met het plannen van de citytrip. Je kunt natuurlijk de activiteiten op de plek van bestemming kiezen, maar het kan niet kwaad om een beetje te oriënteren. Deze hotspots mag je namelijk echt niet missen.

  • Tram 28

Als je in Lissabon bent, kan een tochtje met tram 28 echt niet ontbreken. Deze tram schommelt namelijk door de kleine straatjes van Lissabon en geeft je een prachtig beeld van de unieke wijken en straten. Het is een echte trekpleister geworden, maar het is zeker de moeite waard.

  • Castelo de Sao Jorge

Naast een ritje in de tram is het kasteel van Lissabon een echte hotspot. Niet alleen het kasteel ziet er prachtig uit, ook het uitzicht is adembenemend. Je hebt hier het mooiste uitzicht over de stad.

  • Fado luisteren in Alfama

Ook deze kan niet ontbreken in het lijstje van de hotspots: het luisteren van fado in Alfama. Fado is een traditionele Portugese muziek. In een van de leuke barretjes kun je heerlijk naar de muziek luisteren onder het genot van een hapje en een drankje. 

Dé hotspots

Lekker eten en drinken

Na het bezoeken van de hotspots zul je vast wel honger hebben. Gelukkig kun je in Lissabon ook heerlijk eten en drinken. Aan de achterkant van het apothekersmuseum in het centrum zit een van de leukste restaurants van Lissabon: Pharmacia. Het lijkt hier net alsof je in een apotheek zit te eten. Het thema komt daadwerkelijk overal in terug: de decoratie, menukaart en het interieur. Bestel een lekkere cocktail met de naam ‘Ibuprofen’ en geniet van de prachtige omgeving. Ook in de zomer is het een mooie locatie om op het terras een drankje te drinken. 

You may also like