Home » 3 Redenen waarom je vanaf Eindhoven Airport moet vliegen

3 Redenen waarom je vanaf Eindhoven Airport moet vliegen

by Gustavo
3 Redenen waarom je vanaf Eindhoven Airport moet vliegen

3 Redenen waarom je vanaf Eindhoven Airport moet vliegen

Een vakantie met het vliegtuig blijft stijgen in populariteit. De drukte op Schiphol neemt toe waardoor wij steeds vaker uitwijken naar een ander lokaal vliegveld. De kleinere vliegvelden in Nederland, maar ook in onze buurlanden, merken in 2018 enorme groei. De snelst groeiende luchthaven in Nederland is Groningen Airport, maar wordt op de voet gevolgd door Eindhoven en de overige vliegvelden binnen Nederland. De bestemmingen vanaf deze lokale luchthavens worden ook steeds verder uitgebreid, aangezien de vluchten sterk toenemen.

Eindhoven Airport is goedkoop!

Als jij vliegtickets gaat vergelijken kun je duidelijk zien dat het reizen van en naar Eindhoven Airport vele euro’s goedkoper is dan vanaf Schiphol. Dit heeft onder andere te maken met een veel lagere vliegtax. Naast de goedkopere tickets en vakantiepakketten is het parkeren ook een stuk voordeliger. Een complete reis voor 2 personen kan vanaf Eindhoven al een paar honderd euro’s goedkoper zijn voor exact dezelfde reis.

Bestemmingen binnen Europa

De bestemmingen die jij vanaf Eindhoven kunt bezoeken zijn misschien beperkt als je deze vergelijkt met Schiphol. Verre reizen zul je vanaf Eindhoven niet kunnen boeken en hiervoor ben je genoodzaakt om te vertrekken vanaf een groter vliegveld. Toch vliegen er dagelijks meerdere vliegtuigen naar prachtige bestemmingen binnen Europa. Vliegmaatschappijen zoals Ryanair bieden reizen aan naar leuke citytrip locaties voor een aantrekkelijk tarief. Voor vertrek is het altijd wel verstandig om de bagageregels te checken, anders wordt jouw handbagage koffer misschien wel geweigerd bij de gate. De prijsvechters hanteren een laag vliegtarief, maar de boetes die ze geven voor het niet naleven van de bagageregels zijn fors. Ook wanneer je regelmatig vliegt is het verstandig om de regels voor vertrek nog eens te bekijken. Vliegmaatschappijen passen de voorwaarden namelijk regelmatig aan.

Minder lange wachtrijen

Bij een vakantie vanaf Eindhoven Airport zul je merken dat je overal minder lang in de rij staat. Zeker wanneer je reist met bagage die je nog moet inchecken en afgeven aan de balie. De meeste mensen die namelijk voor luchthaven Eindhoven kiezen reizen alleen met handbagage. Niet alleen bij de incheckbalie sta je minder lang in de rij, maar ook bij de douane, veiligheidscheck en gate zul je dit merken. Doordat het vliegveld relatief klein is, zijn de afstanden tussen de gates ook minder groot. Zo heb je meer tijd om te relaxen en hoef je geen kilometers te wandelen. Veel mensen ervaren lang wachten en eindeloos lange vertrekhallen als vakantiestress. Door het vertrekken vanaf een lokaal vliegveld zoals Eindhoven Airport wordt de stress beperkt.

You may also like