Ga op vakantie in het diverse Canada

Canada staat bekend om haar prachtige natuur, in de vorm van watervallen en nationale parken, maar wist je dat het land nog veel meer te bieden heeft? In Canada kan je bijvoorbeeld ook naar mooie stranden, verschillende wereldsteken bezoeken, op wintersport gaan en bijzondere dieren spotten. Wij vertellen je er graag meer over.
Naast schitterende natuur bezoek je Canada ook om haar ontzettend leuke steden. Zo wordt Vancouver vaak genoemd als een van de leukste steden ter wereld. De grote verscheidenheid aan activiteiten, de goede sfeer, het heerlijke eten en de leuke bezienswaardigheden zijn hier een paar redenen voor. Ook Toronto is een absolute wereldstad. De skyline van deze stad behoort tot de mooiste ter wereld. Andere interessante steden in Canada zijn het Franstalige Montréal en het gezellige Winnipeg.
Ben je meer een dierenliefhebber? Overweeg dan een bezoek aan het ruige, koude noorden van Canada. In dit Arctische gebied kan je ijsberen spotten in het wild. Dit is niet zonder gevaar, dus neem altijd een gids mee. Ook kan je hier sleetochten met husky’s maken en walvissen bekijken. Dit kan ook in andere locaties in het land, zoals bij Tadoussac en in de buurt van Vancouver. In en rondom de nationale parken van het land zie je hele andere dieren, zoals wilde beren en elanden.
Ook om te wintersporten kan je naar Canada afreizen. Bezoek dan bijvoorbeeld Calgary, bekend van de Olympische Winterspelen. Vlakbij Vancouver ligt een misschien nog wel beter gebied; Whistler. In de winter kan je hier ontzettend goed skiën en snowboarden. Als de sneeuw is gesmolten kan je hier andere avontuurlijke activiteiten ondernemen.
Er is dus ontzettend veel te doen in Canada. Voor iedereen is er wel wat wils. Uiteraard is het maken van een camperreis ook een geweldige manier om het land te verkennen. Sla dan het Jasper National Park, onze favoriet, niet over.