Altijd al een keer naar Curaçao willen gaan?

Veel mensen hebben al een langere tijd het verlangen om het caribische Nederland op te zoeken. We hebben het natuurlijk over Curaçao, een heerlijk eiland met meerder appie’s en waar het altijd 30 graden is. Het lijkt onvoorstelbaar maar het is echt zo. Na circa 9 uur te hebben gevlogen land je op een klein eilandje waar ze gewoon Nederlands spreken. Vanuit de aankomsthal stap je direct buiten en komt het aangename klimaat je tegemoet. Je hebt 100% het gevoel dat je op vakantie bent en zeker ver weg bent. Tot ze gaan praten, dan lijkt Nederland toch direct een stuk dichterbij.

 

Meer over curacao lezen kan via deze website. Een leuk overzicht met activiteiten en hotels.

 

Genieten van de stranden

Veel van de hotels liggen ofwel aan het strand, anders op loop afstand van een strand(je). Dat kan ook niet anders op een eiland wat slechts een paar kilometer breed is. Veel bekende hotels liggen aan het Seaquarium Beach, ook wel bekend onder Mambo Beach. Een fijn strand met diverse eetgelegenheden. Tevens worden hier op verschillende avonden diverse happy hours en feesten gehouden.

 

Een dagje geen zin in hetzelfde strand, dan zijn de overige 30 strandjes een leuke afwisseling. Ook zijn dit vaak wat lokalere strandjes waar het dan ook minder druk is. Het is sowieso leuk om deze strandjes te ontdekken. Zo kunnen er op diverse plekken mooie gesnorkeld worden, zoals bij Playa Lagun, Playa Grandi en bij de tug boat.

 

Het huren van een auto

Om eerlijk te zijn, is een vakantie op Curaçao niet compleet zonder huurauto. Alles word met de auto gedaan en om meer van het eiland te zien is dit echt een must. Er rijden ook wel bussen, alleen wanneer en hoe vaak is en blijft een raadsel. Om geheel onafhankelijk rond te rijden zijn er genoeg verhuur bedrijven. Enkel doordat iedereen een huurauto nodig heeft, is het verstandig om tijdig een auto te reserveren. Vraag eens rond naar wat mooie punten om te bezoeken. Er zijn genoeg hotspots om de gehele vakantie te vullen.

 

Het is een klein eiland, maar met genoeg geschiedenis en mooie plekken om te ontdekken. Daarom zal je tijdens de vakantie op Curaçao nooit gaan vervelen, daarnaast is het prima om tot rust te komen. Deze afwisseling maakt het een ideale vakantie bestemming, ook zeker in de wintermaanden!